Hvis du ønsker hjælp fra et personligt hørecenter med stor erfaring, så kontakt Hjørring Hørecenter. Grundet vores omfattende erfaring er vi vant til at rådgive folk med nedsat hørelse. Du er nemlig i de fleste tilfælde berettiget til tilskud fra det offentlige, når du skal have høreapparat.

Mange er berettiget til tilskud fra det offentlige til høreapparat

Hvis du vælger at købe dit høreapparat hos Hjørring Hørecenter, kan du få offentligt tilskud. Hjørring Hørecenter er nemlig en godkendt privat forhandler af høreapparater. Hvis det viser sig, at dit nye høreapparat kommer til at koste mere end det offentlige tilskud, er merprisen for din egen regning. Prisen er påvirket af dit valg af type høreapparat. Prisen afhænger også af antal tekniske funktioner på dit nye høreapparat. Fra den 1. januar 2019 er de fleste berettiget til et tilskud på kr. 4.129,00 for en behandling af det ene øre. For behandling af den andet øre er det offentlige tilskud på kr. 2.373,00.  Såfremt prisen bliver højere end disse beløb, betaler du selv merprisen.

Det ydes offentligt tilskud til personer over 18 år og uafhængigt af din indkomst. Der skal maksimalt udbetales offentligt tilskud hvert 4. år.

Et helbredstillæg til dit nye høreapparat kan dække op til 85% af din egenbetaling. Såfremt du er folkepensionist, er det muligt for dig at ansøge din kommune om et helbredstillæg. Såfremt du i henhold til gamle regler fra før 2003 får førtidspension, kan du ligeledes ansøge kommunen om helbredstillæg. Der er flere ting, som påvirker din ret til helbredstillæg – fx din personlige tillægsprocent og formue på tidspunktet for din ansøgning. Din og din ægtefælles samlede likvide formue ansøgningstidspunktet skal du også oplyse om. Ved en likvid formue på over kr. 86.000,00 efter 2018-sats er du ikke berettiget til helbredstillæg.

Såfremt du er medlem af sygeforsikringen ”danmark”, yder de også tilskud til høreapparater. Det kan vi hos Hjørring Hørecenter alt sammen rådgive dig om. Hvis du mangler batterier til dit høreapparat, er batterier gratis. Det gælder, uanset om dit høreapparat er udleveret fra en offentlig eller privat høreklinik. Du kan læse Sundhedsstyrelsens pjece om, hvorvidt du bør vælge en offentlig eller et privat hørecenter, når du vælger forhandleren af dit næste høreapparat.